Denunț de cuvinte

Mi-amintesc cum într-o zi mi-ai zîmbit ușor încurcată și mi-ai zis c-ai adormit în cadă, de-aia mi-ai întîrziat, de-aia părul ți-era prins în coadă în loc să-mi curgă mie-n bucle și parfum.

Mi-e dor de tine și sentimentul mi-e ciudat. Mi-e un alt fel de dor, un dor pe care parcă abia îl cunosc, deși mă știu rezonînd cu el de-o viață întreagă. Mi-e nefiresc din neștiință. Mi-e nefiresc că nu știu cine-mi ești și unde să te pun. Cu cine să te-mpart și pe unde anume, mai bine, ți-ar plăcea să fii mîngîiată.

Am băut mult azi, poate mai mult decît ar fi trebuit; deși mîna pare să-mi alunece în aceleași concentrice cercuri mici și urîte, dîndu-ți naștere ție; ori poate lor, tuturor celorlalte – prin tine, prin aburi de vin și apă fierbinte și fum de prea multe țigări.

E vreme lungă de cînd nu te-am văzut deloc, are să fie vreme lungă în care-am să te văd doar rar, timid și îmbrățișînd momente scurte, neaparținînd niciunuia din noi.

Nici măcar nu știu ce vreau, de fapt, de la tine. Mi-ești tot felul de gînduri și imagini, mi-ești scenarii de dimineață devreme ori noapte tîrziu, mi-ești gînd și sentimente amestecîndu-se toate-n cotidianul meu, ludic și cuminte, oarecumva absent.

Mi-ar plăcea să-mi vii ori să-mi fii mai aproape – dar nu te știu chema. Mi-ar plăcea să te strîng în brațe, să mă umplu de tine – dar brațele-mi rămîn inerte, lipite de corp. Mi-ar plăcea să rîdem împreună, cu ochii pierduți în răsărit – dar nu mă mai știu, cine sînt ori ce vreau. Mi-ești tu în preajmă, real și fantasmă, atingere dulce ori simplu cuvînt așternut pe hîrtie – și mă pierd, încă o dată, între ceea ce sînt și ceea ce mi-ar fi plăcut întotdeauna să fiu.

Și tu mă vrei direct, m-ai vrea vorbind, m-ai vrea mai mult decît cuvinte – și nu pot. De fapt – nu știu. Mi-e frică de mine, de tine, de ce ne-am putea spune și de ceea ce am putea deveni.

Nu vrei tu mai bine, cadou de o zi oarecare, să mă prinzi de mînă cu degete lungi, să-mi zîmbești albastru și să-mi zici, simplu – “Hai!“?

Advertisement

6 Comments to “Denunț de cuvinte”

 1. Hai-ul e tare complicat, pe cât e de simplu. Fiecare-l așteaptă de la celălalt! 😉

  Îmi place mult header-ul, talentule care ești tu!

  • Nu e chiar atît de complicat, să ştii…
   Cel puţin – nu în lumea în care mi-ar plăcea mie să trăiesc 😛

   Header-ul e fain pentru cine-l pricepe aşa cum o fost gîndit….
   Sper eu să fie cît mai mulţi înţelegătorii…. 😀

   • Io am priceput că ai o treabă cu vorba, adică ești și de cuvânt și dedicat lui și restul să curgă, tu dictezi direcția bună. 🙂 JDM-ul ăla mă lasă în ceață. Nu le am cu prescurtările astea, nu-i de la jderul mă-sii, nu?! 😉

    • JDM = James Douglas Morrison aka. Jim Morrison, adicătelea nenea care o zis-o pe asta cu cuvintele şi păsările 🙂 Final de Side A pe varianta pe casetă a An American Prayer, albumul scos de The Doors după moartea lui Morrison, doar cu vocea lui, recitîndu-şi poeziile previously recorded 🙂

     Does that shed some light? 🙂

     • Chiar știam că Jim Morrison a spus-o p`asta cu păsările, 🙂 Da` nu știam că-l mai cheamă și Douglas și n-am făcut legătura, că ai pus inițialele în dreptul lui GhuruMan! 😉 Mnoh, there is full light now 🙂

 2. Eu cred că de cele mai multe ori e bine să nu știi de ce îți este dor. Vorbesc despre mine acum. Îmi place amalgamul straniu de îndoruiri de nuștiuce, în câte feluri o exista, fără să fiu în stare să-l numesc, să-l definesc sau să-l arăt cu degetul. Pentru că dacă l-aș dibui, m-aș grăbi să-mi revărs dorul prea repede și …poate și pentru că, mai apoi, mi-ar fi frică să nu-mi treacă. Îmi place să trăiesc cu doruri. Au dulceață și miez și frământările astea și fără ele m-aș opri din căutări. Și dacă m-aș opri nu aș mai fi EU, nu m-aș mai recunoaște și nici nu aș mai putea face nimic. M-aș panica.

  Cât despre header…eu vedeam cam așa (presupunând că am înțeles ce trebuie!) – „I’ll always be a (s)word man, better than a bird(y) man” …iar birdy perceput în sensul de „naked chicken” dacă vrei 😛
  Așa ar denota mai multe: războinic /om al cuvântului dar adiacentele …cu limbă ascuțită, două tăișuri, bașca jocul de cuvinte, sau competitiv, pus pe fapte, un BĂRBAT! – un blazon adevărat de SuperBlog-ger! 😛

Zi-ne cu cuvintele tale:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

TED Blog

The TED Blog shares news about TED Talks and TED Conferences.

AraNaluca

E toamnă ...

Bunele Maniere

arta de a trai cu eleganta

@soffys

Life... as I know it!

Sweet Escape

"People are more what they hide than what they show"

Mirela Pete. Blog

eu; ginduri; ploaie; vint; primavara

ADINA MIRELA BURLAN

- oamenii care visează sunt suflete prețioase -

bloodie

eu; ginduri; ploaie; vint; primavara

Ring of Gyges

lumea mea

Loc de dat cu capu'

sau cum să te fereşti de invizibil

Cătălin Ionescu

Nu deschide gura decât dacă vorbele tale sunt mai frumoase decât liniștea.

ILikeItComplicated

Yet she likes complications. She wishes she could turn and say: "I like people who unbalance me.”

AltergEgoEva

in extaz de la extrem la extrem

Fulgerica

eu; ginduri; ploaie; vint; primavara

cabral.ro

eu; ginduri; ploaie; vint; primavara

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d bloggers like this: